YANGıN MERDIVENI KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Kapının kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin taçı keşik opsiyonel olarak allıkınan hidrolik şube ile henüz kesif yararlanma katkısızlanabilir.

Yangın kapısı; insanoğlu esenlığını koruyup yangın ve kötü gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının vasıtasız yapı dışına açılması gerekir.

Yangın Merdiveni Kapısı Ne Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Kapısı olarak bilinen kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut müstacel bir konum takkadak insanoğluın uçuk bir itmesi ile içeriden dışarıya sadık açılmaktadır.

, yangın merdiveni imalatı ve yangın merdiveni montaj aşamalarında kusursuz neticeları elde edebileceksiniz. İstediğiniz ekstra özellikleri uzmanlarımıza iletmeniz kifayetli olacaktır.

Çıkış mesafelerinin kapıdan düzenındığı bina kullanma sınıflarında, bir koridor yürekindeki 2 yangın merdiveni arasındaki açıklık, yağmurlama sistemi olmayan kuruluşlarda koridor uzunluğunun nimsından ve evetğmurlama sistemi olan yapılarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca mümteni.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan mimarilabilmekle yan yana henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun temel nedeni iz kaybına içyüz vermemesi ve elan azca maliyetle meselein tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan ilave edilerek konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya Yangın Çıkış Kapısı da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Yek kanatlı yangın bapları binaların içinde olması belkili yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem kabul etmek en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve dipında tek kanatıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı duvar ve en az 90 dakika dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile gayrı taksimmlerden ayrılır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakarak sınırlı yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) muayyen durumlara göre TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin yalın ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. örgüda bulunan insanların emniyetliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetleme şeşna alınmasında önemli bir rol oynar.

Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içerisinde bulunan insanoğluın ve gayrı hareketliların yangın veya rastgele bir evgin tavır esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin konstrüksiyonlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme mevla, dokumalması ıztırari, bünyeların vazgeçilemez unsurları arasında dünya almaktadır.

Montaj: Yangın kapısı, essah şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Report this page